Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Clubul Impact din Colegiul Naţional „Doamna Stanca”
Colegiul Național „Doamna Stanca” Satu Mare  - Vineri, 9 Octombrie 2015

În Colegiul Naţional „Doamna Stanca” a fost înfiinţat în luna noiembrie 2014 un Club de Inițiativă Comunitară pentru Tineri în cadrul proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”. Acest proiect aparţine Fundaţiei Noi Orizonturi şi este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Modelul educațional IMPACT constă într-o rețea de Cluburi  de Inițitivă Comunitară IMPACT  activă la nivel național şi internațional.  Modelul a fost dezvoltat în Romania de către Fundația Noi Orizonturi şi este recunoscut de experţi mondiali ca model de bună practică.

Colegiul Naţional „Doamna Stanca” este partener în susţinerea modelului de educaţie IMPACT, clubul înfiinţat în colegiul nostru fiind alcătuit în anul scolar 2014-2015 din 25 de elevi din clasele a VIII, a IX-a şi a X-a. Coordonarea activităţilor desfăsurate conform modelului educaţional IMPACT este realizată de 3 profesori – lideri: Dragomir Nicoleta, Gherman Cristina şi Mihai Dana.

Clubul IMPACT - NOUA GENERAŢIE a initiat anul trecut 3 proiecte, dintre care două au beneficiat de finantare în cadrul proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”: proiectul ”IMPACTul culorilor în suflet de copil” (aprilie 2015) si ”STANCA sustine artistul din tine. Arta sătmăreană de IMPACT” (iunie 2015). 

Vineri, 9 octombrie, în cadrul evenimentului Ziua Educatiei Nonformale, membrii Clubului IMPACT NOUA GENERATIE nostru au sărbătorit 1 an de activitate.

Activitatea clubului continuă si în anul scolar 2015-2016, în aceste zile recrutându-se noi membri.

Despre:

„IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor” - Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 74.630 Euro.Proiectul îşi propune să ofere ocazii prin care copiii şi tinerii români să îşi asume un rol activ în propria dezvoltare şi în dezvoltarea comunităţii din care provin, ajutând astfel la dezvoltarea atitudinilor civice şi sociale ale românilor.

IMPACT este un program bazat pe un model educaţional dezvoltat în România de Fundaţia Noi Orizonturi şi preluat la nivel internaţional în alte 9 ţări: Statele Unite, Mexic, Nicaragua, Republica Dominicană, Honduras, Haiti, Armenia, Albania, Republica Moldova. Constă într-o reţea de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri, ce realizează anual peste 200 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii. În România, sunt înscrise în program peste 120 de şcoli: aproape 2.000 de elevi şi 400 de profesori voluntari (lideri) ce ghidează activitatea Cluburilor.

Încă din anul 2000, Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) oferă tinerilor modele de educaţie prin experienţă de calitate, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Prin programe iniţiate în România, care au reuşit să aibă ecou internaţional, FNO creează contexte prin care tinerii îşi dezvoltă abilităţi de viaţă(comunicare, lucru în echipă, tehnice etc) şi devin mai responsabili şi implicaţi în comunitate. Cele două programe naţionale, care se desfăşoară de aproape 15 ani sunt: IMPACT – educaţie prin serviciu în folosul comunităţii – şi VIAŢA – prima tabără de educaţie prin aventură din România. (www.noi-orizonturi.ro

2233 vizite
Distribuie pe